ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ


Ελληνική γραβιέρα που παράγεται στην Κρήτη από πρόβειο γάλα και ωριμάζει μετά από τουλάχιστον πέντε μήνες. Φτιαγμένο σε τροχούς, στο δέρμα αυτού του σκληρού τυριού σχηματίζονται σταυρωτά σχήματα από το ύφασμα που χρησιμοποιείται κατά την αποστράγγιση. Έχει υπόγλυκη γεύση με μια ευχάριστη καβουρντιστή μυρωδιά.
Θεωρείται τυρί υψηλής ποιότητας και καταναλώνεται ως επιτραπέζιο τυρί.
Η Γραβιέρα Κρήτης πρέπει να έχει υγρασία μικρότερη του 38%, λίπος επί ξηρού 40% και αλάτι όχι περισσότερο από 2%.Ανθότυρο ξηρό ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΞΗΡΟ

Παραδοσιακό Ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από τυρόγαλα πρόβειου ή γίδινου γάλακτος, ή μίγματος αυτών, στο οποίο προστίθενται μικρές ποσότητες πρόβειου ή γίδινου γάλακτος ή/και κρέμας τους, στις περιοχές Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιόνιων νησιών, νησιών του Αιγαίου, Κρήτης και Ηπείρου.
Υπάρχουν δύο τύποι ανθότυρου, ο φρέσκος και ο ξηρός. Ο φρέσκος Ανθότυρος έχει μαλακή δομή, ελαφριά γεύση, πολύ ευχάριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και καταναλώνεται ως επιτραπέζιο τυρί ή χρησιμοποιείται στην παρασκευή τυροπιτών. Ο Ξηρός Ανθότυρος έχει σκληρή δομή, αλμυρή γεύση, πλούσιο άρωμα και καταναλώνεται ως τριμμένο ή επιτραπέζιο τυρί.
Ο Φρέσκος Ανθότυρος πρέπει να περιέχει υγρασία μέχρι 70% και λίπος επί της ξηράς ουσίας τουλάχιστον 65%, ενώ ο Ξηρός 40% και 65% αντίστοιχα.
Γραβιέρα με μπαχαρικά
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Σκληρό τυρί που κατά τη διαδικασία παραγωγής τους αναμιγνύουνε στην τυρομάζα διάφορα αρωματικά βότανα της ελληνικής φύσης όπως ρίγανη,θυμάρι,μάραθο, επίσης διάφορα μπαχαρικά όπως πιπέρια κλπ..
Πικάντικο συνδυασμένο με μπαχαρικά, γνώριμα στις γευστικές συνήθειες της μεσογειακής διατροφής.
Απολαμβάνεται επιτραπέζιο, σαν σνακ, σε κρύα πιάτα και σαλάτες.Συνοδεύει κόκκινο ξερό κρασί.
Ξύγαλο Σητείας ΞΥΓΑΛΟ

Φτιάχνεται από κατσικίσιο και/ή πρόβειο γάλα. Το μίγμα παστεριώνεται και ψύχεται στους 25 °C. Το αλάτι προστίθεται σε ένα μέγιστο 2% κατά βάρος. Μετά, το γάλα αφήνεται να ζυμωθεί φυσικά σε δοχεία τροφίμων καλυμμένα, αλλά όχι ερμητικά κλειστά για 7-10 μέρες σε θερμoκρασία 15-20°C. Το περίσσειο λίπος και βούτυρο αφαιρείται από την επιφάνεια του πηκτού γάλακτος. Η ωρίμανση συνεχίζεται σε αυτά τα δοχεία για περίπου ένα μήνα σε θερμοκρασία 10-15°C , χωρίς ανακάτεμα του πήγματος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Τέλος, το προϊόν διαχωρίζεται από τον ορό γάλακτος, ο οποίος συγκεντρώνεται στον πάτο των δοχείων, τοποθετείται σε βαρέλια τροφίμων και ψύχεται σε θερμοκρασία κάτω των 4°C. Είναι άσπρου χρώματος χωρίς πέτσα με μαλακή υφή, ελαφρώς αλμυρή γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα.

Τυροκομικά Ίριδα
ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΠ ΚΕΦΑΛΙ 2-12 ΚΙΛΩΝ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΜΑΛΑΚΗ (πικάντικη) ΚΕΦΑΛΙ 2-12 ΚΙΛΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΦΑΛΙ 10 ΚΙΛΩΝ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ με ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙ 3-4 ΚΙΛΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΦΑΛΙ 3-4 ΚΙΛΩΝ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΚΙ 1-2 ΚΙΛΩΝ
ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΞΕΡΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΙΛΟ
ΞΥΓΑΛΟ ΣΗΤΕΙΑΣ 500gr-2kgr
ΠΗΧΤΟΓΑΛΟ ΧΑΝΙΩΝ ΚΙΛΟ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΙΛΟ
ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΡΗΤΗΣ(χύμα) ΚΙΛΟ
ΣΤΑΚΑ ΑΝΘΟΓΑΛΟ ΚΙΛΟ
ΣΤΑΚΑ ΨΗΜΕΝΗ ΚΙΛΟ
ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ (στακοβούτυρο)  
ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ 5 ΚΙΛΑ
ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ  
ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ 500gr
w3counter(79121);


W3Counter